Rörelse – ett bra sätt att hantera sorg

När livet tar hastiga vändningar och vi ställs inför sorg så är det lätt att vi stänger in oss och drar täcket över huvudet. Även om det är en del som vi måste tillåta oss så kan det lätt bli till ett fängelse som är kan vara svårt att lämna. Här kommer några tips för att bryta isoleringen.

Vårt första råd är att se till att få frisk luft och gärna dagsljus. Om det känns obekvämt att vara bland människor så kan det vara en god idé att ta sig ut i naturen för att vara mer ensam, kanske finns det en vän som du kan ta med dig. Rörelse är också en viktig del, kroppen mår bra av rörelser speciellt när den är i sorg. Det går att röra sig även inomhus, yoga är ett fridfullt sätt att lugna själen samtidigt som du arbetar med att få kontakt med kroppen. På b-light.se kan du hitta sköna yogakläder som inte klämmer åt, dom fungerar också utmärkt som myskläder när du vill vila.

Ett annat sätt att bryta isoleringen är att försöka att omge dig av vänner och familj, om så bara för korta perioder. Om du inte känner dig bekväm med det så kanske forum på nätet skulle kunna vara något för dig. Kanske kan det kännas lättare att möta andra personer i liknande situationer genom skärmen. Om ni bor nära varandra så kanske ni kan ses över en kopp kaffe och utbyta erfarenheter med varandra. Även om mörkret och ensamheten kan kännas kompakt så finns det vägar ut när du känner dig redo. Kom ihåg att glädje och sorg är två känslor som kan finns parallellt med varandra, att ta hand om sig själv innebär inte att vi glömmer den vi saknar.