Någon att samtala med

Ibland blir inte livet riktigt som man tänkt sig, det kan hända saker som man inte riktigt var förberedd på. Det kan vara att någon anhörig dör och försvinner ur ens liv eller att man tappar gnistan av andra anledningar.

sad girl

Livet behöver inte alltid vara på topp, vad man däremot behöver kunna är att hantera olika situationer. Att kunna samtala med andra om svåra saker är ett sätt att hantera olika krissituationer, ibland kanske inte vännerna räcker utan man behöver någon samtalsterapi av något slag. En professionell som kan detta och har erfarenheten att kunna vägleda och lyssna på vilka problem man har.

Det gäller att man kommer vidare i livet och inte gräver ner sig i något grubbel om varför livet beter sig på ett visst sätt mot en. Att kunna prata om problemet kan lösa många knutar som finns, och att få samtala med någon professionell som har erfarenhet och de rätta verktygen för samtalet kan vara lösningen till problemet. Det kanske tar ett tag innan man kommit förbi och börjar känna sig mer positiv och gladare, men man är i alla fall på väg upp ur det som känts jobbigt.

Ta vara på dina vänner även om de inte har eller hade möjlighet att lyssna på dig vid något speciellt tillfälle. Vänner är gott att finna oavsett hur livssituationen är. Nästa gång kanske de har möjlighet att sätta sig ner för att lyssna och samtala med dig. Vänner och familj är guld värda.