Livet är inte alltid rättvist

Ibland blir det inte som man tänkt sig och livet är inte alltid rättvist mot en. Det kan vara anhöriga som rycks ifrån oss allt för tidigt eller en partner som lämnar en utan att tala om varför. Man blir lämnad kvar utan någon förklaring varför?

Vissa kanske klarar av olika situationer i livet lättare än andra men de flesta gångerna man blir sviken av någon annan så sätter det djupa spår och man kan får svårt att komma vidare. Då kan det vara bra att hitta någon att få prata med, beroende på hur pass allvarligt det är så kanske en samtalsterapeut är det som är den bästa samtalspartnern.

Andra gånger kan det räcka att få prata ut med en när släkting eller vän. Det kan lätta på sorgen något att få prata om det som hänt. Sorgen och saknaden kan finnas kvar efter en förlorad vän eller familjemedlem. Men att få uttrycka i ord vad man känner kan göra det hela lite enklare. Ensam är inte stark i dessa lägen utan det är när livet sätter käppar i hjulet vi behöver varandra som mest.

Oavsett vilken situation du befinner dig i så hoppas vi att du hittar någon som du litar på och kan samtala med. Av erfarenheter så vet man att samtal kan vara förlösande. Genom att få prata med någon kan betyda väldigt mycket i det sorgearbete man går igenom. Så oavsett vad som händer i livet så se till att få prata med någon. Antingen närstående eller mer professionell.

Vi hoppas även att det ska komma att kännas lättare framöver och att du kommer vidare i livet.