Att ta sig ur depressionen

Många av oss drabbas någon gång under livet av en depression, det kan vara på grund av att man förlorat en anhörig eller efter en uppslitande skilsmässa.

Du kanske har andra problem i botten som i kombination med förlusten har gjort att det blir ohållbart att hantera situationen själv och du inser att detta är något du behöver hjälp med. Då är det bra att kunna ha möjlighet att regelbundet gå och prata med någon som har kunskap inom området och kan hjälpa dig upp på fötterna igen. Men det finns fortfarande mycket du kan göra själv för att hjälpa till att ta dig ut ur depressionen.

Det finns många olika symptom på depression och vi är alla olika men något som alla mår bra av är att komma ut i friska luften och röra på oss. Fysisk aktivitet kan få dig att tänka klart och mildra dina dåliga känslor. Man bör inte heller isolera sig för mycket men se till att inte ställa för höga krav på dig själv. Ta en sak i taget så du får mindre ångest och istället får saker gjorda. Har du husdjur så är de ett mycket bra sällskap som ofta får oss att må mycket bättre och har man hund så måste man ut på promenader.

Rätt musik är också väldigt bra terapi och andra viktiga parametrar är givetvis sömn och kost. Ät rätt, undvik alkohol och droger och låt kroppen vila, sömn är otroligt viktigt i läkandet.